Je bent hier:

ZORG VOOR HET MILIEU

De zorg voor het milieu vinden wij een taak van ons allen. Bij het produceren van onze producten nemen wij die verantwoordelijkheid dan ook serieus.

Daarom werken wij bij de productie van onze kaartspellen uitsluitend met Europese leveranciers en producenten die voldoen aan de hiervoor geldende normen. Het behoud van bossen en biodiversiteit is cruciaal. Belangrijk is het dan ook om te weten of er bij de fabricage van het benodigde papier bomen zijn gebruikt uit duurzaam beheerde bossen.

Er zijn twee systemen die dit kunnen garanderen:

1.FSC®, de Forest Stewardship Council, en

2.PEFC, het Program for the Endorsement of Forest Certification.

Met alleen aandacht voor de bosbouw dus FSC®- of PEFC-certificeringen levert u nog niet meteen milieuvriendelijk papier op. Dit betekent alleen het papier gemaakt is uit duurzaam geproduceerd hout. De productie van papier bestaat daarnaast uit een aantal verschillende processen die elk in meer of mindere mate een invloed hebben op het milieu.

Met behulp van een milieumanagementsysteem kunnen de milieueffecten (milieurisico’s) van de bedrijfsvoering beheerst en verminderd worden. Hierdoor kan op kosten worden bespaard (bijvoorbeeld voor energie, water en grondstoffen en door het voorkomen van boetes).

Hebben wij het over een milieumanagementsysteem dan staan de eisen waaraan zo’n managementsysteem moet voldoen formeel in ISO 14001.  Daarnaast is het programma voor ISO 14001- of EMAS-certificatie opgezet om te bepalen of de producent de milieuvriendelijke processen tot op het niveau van het management heeft geïntegreerd in de bedrijfsprocessen.

Om dit overzichtelijk te maken hebben de meeste fabrieken documenten opgesteld: een “Paper profile” of een “Environmental Declaration” waarin alle facetten van iedere papiersoort zijn vastgelegd.

De FSC alsmede de ISO 14001 certificaten van onze leveranciers worden u op aanvraag toegestuurd.