Een uniek kwartetspel maken

Kaartspel de schijf van mijn lijf

Een kwartetspel is een kaartspel waarin getracht moet worden zo veel mogelijk kwartetten te verzamelen.
Zo’n spel bestaat dan ook vaak uit een veelvoud van vier kaarten (kwartetten). Het spel is eenvoudig waardoor het vooral onder kinderen populair is.

Om de benodigde informatie beter tot zijn recht te laten komen worden de kaarten van een kwartetspel meestal gedrukt op iets grotere kaarten dan een standaard speelkaart van het formaat 56 x 87 mm. Het meest geschikte kaartformaat is voor kwartetspellen is dan ook  66 x 100 mm. terwijl ook de maat 74 x 109 mm. ingezet kan worden. In de regel bestaat een kwartetspel uit 8 of 9 kwartetten. Dit komt neer op 32 tot 36 kwartetkaarten per spel. Uiteraard bent u geheel vrij dit aantal naar eigen behoefte uit te breiden.

De bedrukking en verpakkingsmogelijkheden zijn gelijk aan die van iedere ander kaartspel. Kaarten worden meestal gedrukt op een stevig tweezijdig gestreken karton met het gewicht van ca. 300-350 grs. en voorzien van een beschermende transparante dispersielak of laminaat. Het drukken van dergelijke kaarten op origineel speelkaarten karton is bij dit type spellen niet echt van belang en werkt alleen maar kostenverhogend.

Minimale oplage voor dit type kwartet bedraagt 100 exemplaren.