Wetenswaardigheden

Bij de productie van kaartspellen zijn onderstaande gegevens van enig belang.

Bestanden:

Bij het uitbrengen van onze offertes gaan we ervan uit dat de klant de benodigde digitale bestanden zelf verzorgt. Dit dient dan te gebeuren in overeenstemming met onze aanleverspecificaties die u op verzoek worden doorgestuurd.
Mochten deze bestanden bij aanlevering niet aan deze voorwaarden voldoen dan zijn wij genoodzaakt de kosten van het aanpassen door te berekenen. Dit gebeurt in nader overleg.

Uiteraard hebben wij de mogelijkheid deze benodigde bestanden voor u te verwezenlijken. De kosten hiervoor zijn niet in onze prijzen meegenomen maar worden in overleg met u bepaald.

Aantallen:

Het produceren van kaartspellen is een geavanceerd proces waarbij gebruik wordt gemaakt van professionele apparatuur. Gezien de kosten die de opstart van speelkaartenorders en de daarbij behorende verpakking met zich meebrengt is het niet lonend kleine orders te vervaardigen. Voor het produceren van kaartspellen is daarom een minimale ordergrootte vereist van 500 pakjes. In sommige gevallen kunnen we volstaan met een oplage van 200 ex. Daarnaast zijn wij sinds kort ons ook gaan toeleggen op de productie van kleinere oplagen die wij onder de naam “Digidecks” op de markt brengen. Hiervoor hebben wij een speciale afdeling die u kunt mailen via digidecks@roemspeelkaarten.nl voor nadere informatie of offerte aanvragen.

Het door ons gebruikte materiaal:

Kwartetspellen en vergelijkbare producten:

Hiervoor gebruiken wij een taaie witte kartonsoort in de gewichten 300 en 350 gram.

Speelkaarten:

Hiervoor hebben wij de beschikking over origineel speelkaartenkarton in de gewichten 270, 305, 320 en 340 gram. Dit materiaal bestaat uit 2 lagen karton die door middel van een grijze lijm aan elkaar zijn verkleeft.
Deze tussenlaag dient om het doorschijnen van de bedrukking tegen gaat.

Vouwdoosjes:

Eenzijdig gestreken sulfaatkarton in het gewicht 250 gr.

Formaten:

De standaard maten die wij hanteren zijn:

56 x 87 mm. of 58 x 88 mm. (standaard speelkaart)
63 x 88 mm. (poker formaat)
66 x 100 mm.(kwartetspellen)
74 x 109 mm.
85 x 115 mm.
Afwijkende formaten zijn uiteraard realiseerbaar maar zijn in verhouding vaak duurder.

Levertijden:

Voor de productie van kaartspellen dient u rekening te houden met een levertijd van ca. 4 weken.
De productietijd is afhankelijk van de uitvoering.
Daarnaast worden de orders pas ingepland wanneer het goedgekeurde digitale bestand in ons bezit is.

Uitlevering

Bij de uiteindelijke levering dient u rekening te houden met een over-of onder levering van ca. 5% ten opzichte van het bestelde aantal.
Het uiteindelijk geleverde aantal wordt door ons in rekening gebracht.